Menu

Intro
Route
Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
Foto5
Foto6

Astrid en Asa's vrouw.

Aka vrouw die Astrid begon te knuffelen nadat ze erachter kwam dat Astrid en Rinnert bij elkaar horen.

Krijs krijs krijs: kippenvel op onze armen. Een Lisu-man wenkte ons. De poten van een groot zwijn werden vastgebonden, 8 mannen waren hiervoor nodig. Bij de nek een stoot met een groot kapmes, bakje eronder onder voor bloed (As had zich inmiddels toch maar even omgedraaid). Toen flink wat stuiptrekkingen. Vervolgens werd het beestje op straat in de fik gestoken, om de haren eraf te branden. Dit gebeuren is een hele happening, veel mensen zijn erbij. Dit alles gebeurde omdat er 's avonds een bruiloft zou zijn.

Huisje van guestgouse/resort aan de Mekong in Chaing Sean

Lunchtijd!

Met de fietsen de Mekong over: op naar Laos

De boot naar Luang Prabang zat veel te vol met backpackers. Een aantal vroegen om een andere boot . Toen velen op het dak gingen zitten, hebben ze uiteindelijk nog maar een boot laten varen. Toch prettig, nu hadden we meer ruimte. Rin was op een vrijgekomen stoel gaan zitten. Een kolonistenvrouw ging bij nader inzien toch liever met deze en niet met de andere boot. Ze claimde haar stoel terug, Rinnert werd een beetje boos op haar en pakte een merkstift en zei tegen haar dat ze haar naam dan maar op de stoel moest zetten. Kolonisten vrouw had nog nooit zo'n brutaal iemand mee gemaakt en was hierdoor zichtbaar onthutst.

Rond schemering kwamen we in Pak Beng, op de helft van de route, waar we zouden overnachten. We zagen heel veel jochies en mannen op de heuvel langs de rivier staan. Ja hoor, ze wilden geld verdienen met het sjouwen van onze tassen. Ze vlogen met z'n allen het dak op en kwamen er met de bagage vanaf. Rin is op zoek gegaan naar de tassen, As bleef bij de handbagage. Uiteindelijk is het gelukt om alles te verzamelen. Wel was er een tas door het water gesleept, waar ook de schoenen van Astrid aan zaten. Lekker nat dus.

Wat in Luang Prabang

Mosaiek op de Wat

Lekker geklauterd naar de top van de waterval en foto's gemaakt. De rit was minder comfortabel: 30 km over onverharde weg. Met een tuk tuk bestuurder die waarschijnlijk de leermeester van Jos Verstappen is geweest.

......boven aan de waterval........

Naast Jeu de Slipper is ballondarten erg populair in Laos. Astrid kan het heel goed, gelijk bij haar eerste poging had ze een flesje M150 gewonnen!

Markt bij kaaslicht in Luang Prabang